Current Size: 100%

On Wheels Oudenaarde

In samenwerking met: 
The Outsider Vlaamse Ardennen

Wat?

Op 14 mei strijkt To Walk Again neer op het recreatiedomein De Donk te Oudenaarde, thuisbasis van The Outsider Vlaamse Ardennen, wat garant staat voor een dag vol avontuur! Je kan razendsnel (zit)-waterskiën aan de gloednieuwe kabelbaan, een tochtje maken op het water met de kajak en de zeilboot of een sprong in het diepe wagen met de deathride. Je kan ook kiezen om je hoogtevrees te overwinnen op het hoogteparcours of om de strijd met elkaar aan te gaan tijdens de laserbattle. Voor wie het wat rustiger mag is er een handbike- en fietstocht. Al deze activiteiten vragen erom af te sluiten met een heerlijke spaghetti!

 

Activiteiten:

 

  • Waterskiën: Instructies krijg je van een ervaren monitor, de kabelbaan trekt je voort, het enige waar je klaar voor moet zijn is nat worden. Zo zal dit een geweldige (zit-)waterski ervaring worden.
  • Zeilen: Begeleiders staan klaar om je de gehele Donkvijver te laten zien met behulp van de wind. Dit kan in 2 soorten zeilenboten, de pico’s en de stabielere funboats.
  • Kajak: Er zijn stabiele twee-driepersoons sit-on-top boten voorzien zodat iedereen met aangepaste hulp op het water kan.
  • Deathride*: Voor de waaghalzen is er de mogelijkheid om een deathride te doen. Je klimt via een ladder naar boven en éénmaal je daar bent, glij je via een touw opnieuw naar beneden.
  • Hoogteparcours: Een 16 meter hoge klimtoren met verschillende trappen, touwbruggen, klim- en evenwichtsoefeningen. Deze Blue Diamond bestaat uit verschillende niveaus, niveau nul, één en de skywalk zijn volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
  • Laserbattle: Twee teams gaan de strijd aan met elkaar door aan de hand van realistische geweren met infraroodstralen elkaar te proberen raken en uit te schakelen. Dit is volledig pijnloos dus laat de strijd maar losbarsten!
  • Handbike- en fietstocht: Er is een mooie route uitgestippeld in de groene omgeving van Oudenaarde van ongeveer 20 km, ideaal voor een handbike- of fietstocht.
  • Blotevoetenpad**: Met je blote voeten over verschillende ondergronden zoals boomschors, zand, water, kiezels en modder voor een aangename ontspanning.
  • Moeras-parcours**: Op het pad doorheen het moeras zal je uitgedaagd worden met onder andere paaltjes, bruggetjes en netten, aan jou de opdracht om proper te blijven.

 

*   Enkel mogelijk voor mensen die zelfstandig een ladder kunnen opklimmen.

 ** Beiden niet rolstoeltoegankelijk, vooraf inschrijven is niet nodig

 

Prijs

Deelname aan de activiteiten is gratis.
Broodje: €5
Spaghetti volwassenen (keuze uit bolognaise, vegetarisch of pesto): €11
Kinderspaghetti (tot 12 jaar): €6,5

 

Ben je benieuwd naar de sfeerbeelden van 2016? Neem dan vlug een kijkje in onze fotobank

   

Kalender: 
Kijk voor ons volledig aanbod in onze online kalender
Voor wie?: 
Jong en oud met een fysieke beperking en hun familie
Locatie: 
The Outsider Vlaamse Ardennen, Donkstraat 50, 9700 Oudenaarde
Kaart: 

© 2018 To walk again vzw
Een site door sporta.be