Current Size: 100%

Stappen met de staprobot Ekso Bionics

Wat?

De staprobot - ook wel exoskelet genoemd - is een bionisch pak met elektromotoren, dat aangestuurd wordt door sensoren en een microprocessor. Het wordt  gedragen als een soort rugzak door de gebruiker. Stappen gebeurt in een therapeutische omkadering en wordt begeleid door Ekso-gecertificeerd personeel, die hiervoor een specifieke opleiding hebben gevolgd. Het toestel wordt aangepast aan de anatomische afmetingen van de gebruiker. De persoon met een beperking mag niet kleiner zijn dan 150 cm en niet groter dan 195 cm.  Door middel van de sensor-aangestuurde motoren ter hoogte van de heupen en de knieën wordt het mogelijk voor mensen met een verlamming om terug recht te staan en te stappen.
Het toestel heeft ook een enorme diagnostische waarde, waardoor afwijkingen in een bestaand gangpatroon sneller en duidelijker worden erkend.
 

Waarom?

Het stappen met de staprobot biedt enorme voordelen:

  • Verbeterde doorbloeding
  • Voorkomen van osteoporose
  • Vermindering van spasticiteit
  • Vermindering neuropathische pijnen
  • Betere darm - en blaascontrole                       


Voor wie?

In de beginfase richten we ons, met onze nog beperkte middelen, vooral op mensen met een dwarslaesie, waarbij de gewrichten nog behoorlijk soepel moeten zijn om in aanmerking te kunnen komen.


Ik ben geïnteresseerd! Wat moet ik doen?

We vragen elke kandidaat om zich aan te melden via revalution@towalkagain.be. Hier kan u uw contactgegevens (naam, adres, telefoon, e-mail) achterlaten met een korte beschrijving van uw aandoening.
Onze Ekso-therapeut zal zo snel mogelijk contact met u opnemen en de nodige informatie bezorgen.
Om na te gaan of u in aanmerking komt voor een stapsessie, dient er een bepaalde screeningsprocedure gevolgd te worden.
Het deelnemen aan een screening is geen garantie tot het stappen met de staprobot.
 

Waar gaan de screening en stapsessies door?

Zowel de screening als de stapsessies vinden plaats in het Algemeen Ziekenhuis te Herentals. Voor meer informatie omtrent locatie en routebeschrijving : www.revalution.be
 

Hoe vaak kan ik stappen?

Om de beste resultaten te bekomen, is een frequentie van 1 sessie per week voorzien. Deze sessie neemt ongeveer 1,5uur in beslag.
 

Ik heb nog vragen aangaande de staprobot. Waar moet ik terecht?

U kan uw vragen stellen via revalution@towalkagain.be

 

© 2018 To walk again vzw
Een site door sporta.be