europese unie logo efro logo
facebook instagram linkedin youtube youtube
localeschooser NL

ZOMERKAMPEN: FAQ’S

 1. Kan ik met een manuele rolstoel mee op kamp?  
  Al onze zomerkampen zijn toegankelijk voor manuele rolstoelen. Daarnaast zijn al onze activiteiten, alsook het vervoer naar de activiteiten, hierop aangepast.
   
 2. Kan ik met een elektrische rolstoel mee op kamp?  
  Indien je in een elektrische rolstoel zit en graag met To Walk Again mee op kamp wilt gaan, kan je best contact met ons opnemen (activiteiten@towalkagain.be).  
  Dan kunnen we met jou persoonlijk bekijken welke mogelijkheden er allemaal zijn. 

 3. Wat met dagelijkse verzorging & medicatie? 
  Elke monitor wordt verantwoordelijk gesteld voor 1 kamer. De dagelijkse verzorging zal dan ook meestal gebeuren door deze monitor. Voor sommigen deelnemers is dit enkel toezicht, voor anderen helpt de monitor bij het wassen, aankleden, eten, etc. Wanneer een deelnemer medicatie moet nemen, controleert de verpleegkundige die mee is op kamp dat deze wordt klaargezet. De verpleegkundige zorgt ervoor dat alles op het juiste tijdstip wordt toegediend. 

 4. Is er een verpleegkundige aanwezig op zomerkamp?  
  Ja, er gaat 1 verpleegkundige mee op kamp. Deze persoon is ervaren en opgeleid in medische handelingen (medicatie toedienen, sonderen, darmspoelingen, EHBO, etc.)  

 5. Wordt er kinesitherapie voorzien op zomerkamp? 
  Ja, er gaat een kinesist mee op zomerkamp. Indien je kinesitherapie nodig hebt, kan je dit aangeven op de medische fiche. Deze behandelingen zijn GRATIS! Er wordt elke dag één moment voorzien voor kinesitherapie (circa 15-30min). 

 6. Wat met de aangepaste hulpmiddelen die ik nodig heb op vakantie? 
  Heb je een extra rolstoel, aangepaste matras, aangepast bestek, schelpen of andere zaken die speciaal op jouw maat gemaakt zijn en die je nodig hebt voor een goed functioneren op vakantie? Dan is het goed dat je deze meeneemt. 
  Wel vragen we je om enkel de hoogst noodzakelijke hulpmiddelen mee te nemen op vakantie omdat je een kamer zal delen met andere deelnemers van jouw kamp.  

 7. Wie gaat er nog mee op kamp?  
  Andere deelnemers: Net als jij zullen er nog kinderen/jongeren van jouw leeftijd meegaan. Het kampprogramma is dus aangepast aan de mogelijkheden en de leeftijd van de deelnemers. 
   
  Monitoren: Elk kamp wordt begeleid door een monitorenploeg. Voor elke 2-3 deelnemers op een kamp, zal er 1 monitor meegaan. Het aantal monitoren zal dus afhankelijk zijn van het aantal deelnemers. Elke monitorenploeg wordt gecoacht door een kampverantwoordelijke.  
   
  Kinesitherapeut: Op elk To Walk Again kamp gaat er een kinesitherapeut mee. Heb jij nood aan kinesitherapie, dan kan je deze volledig GRATIS krijgen van kinesitherapeut. Elke dag wordt er één moment voorzien hiervoor (circa 15-30min).  
   
  Verpleegkundige: Op elk To Walk Again kamp gaat er een verpleegkundige mee. Die ontfermt zich over alle medische zaken: medicatie, sonderen, darmspoelingen, EHBO,… Heb jij nood aan deze GRATIS hulp van onze verpleegkundige? Vul dit dan zeker in je medische fiche in. 

 8. Wat doen we op kamp? 
  Wat je gaat doen op kamp is afhankelijk van het kamp dat je gekozen hebt!  
  Voor meer informatie over de inhoud van het kamp, verwijzen we je door naar: https://towalkagain.be/g-aanbod/?category=Kampen 

 9. Kan ik als ouder tijdens het kamp op bezoek komen?  
  Nee, dit is niet mogelijk. Wél voorzien we: 
  • Aanvangsmoment voor de ouders op de eerste kampdag.  
   Bij de aanvang van het kamp krijgen de ouders de mogelijkheid om kennis te maken met het monitorenteam en de kampverantwoordelijke. Zit je nog met vragen of is er iets wat je bent vergeten te melden in de medische fiche, dan kan je dat zeker nog op het aanvangsmoment vermelden.   
    
  • Slotmoment voor de ouders op de laatste kampdag.  
   Op de laatste kampdag is er een slotmoment voor alle ouders. Tijdens dit moment kunnen de deelnemers laten zien aan de ouders wat ze geleerd of gedaan hebben tijdens het kamp. Alsook is dit het moment om afscheid te nemen van elkaar en van de monitoren. Op het danskamp zal er een dansvoorstelling zijn voor ouders & familieleden. Op het paardrijkamp kunnen alle deelnemers hun vaardigheden op het paard en in de manege laten zien aan de ouders. 
    
 10. Wat als het op vakantie toch niet loopt zoals verwacht? 
  Wanneer monitoren op kamp vragen hebben in verband met specifieke begeleiding zullen ze niet twijfelen de ouders even op te bellen voor meer informatie.